Tænketanken bidrager til kortlægning af digitaliseringen i Europa

Seniorrådgiver Jan Høst Schmidt har bidraget med et kapitel om Danmark til en større rapport om europæisk digitalisering gennem det transatlantiske Center for European Policy Analysis (CEPA).

Hovedkonklusioner

  • Danmark er en digital pioner. Sammenlignet med andre EU-lande er Danmark ledende i udbredelsen af bredbånd og internetpenetration, ligesom over 90 pct. af danskerne kommunikerer digitalt med det offentlige. 
  • Samtidig ønsker Danmark med bl.a. Frankrig og Tyskland en stærk regulering gennem EU af store tech-platforme.
  • Danmark er dog skeptisk over for Bruxelles-ledede forslag om digital protektionisme og generøs teknologistøtte.
  • En stærk tradition for ytringsfrihed gør også, at man er på vagt over for en for stærkt undertrykkelse af, hvad der må udtrykkes online.

Rapportens indhold

EU's nyligt vedtagede lovgivning til regulering af bl.a.de store tech platforme, Digital Single Act og Digital Market Act, udgør som al EU-lovgivning, kompromiser mellem holdninger indtaget af EU's medlemslande. De fire lande, der er undersøgt i denne rapport - Frankrig, Italien, Danmark og Polen - giver et godt billede af, hvor Europa har en konsensus om teknologipolitik, og hvor der kræves kompromiser. Hver profil undersøger, hvordan landet håndterer udfordringen med at blive digital, fra dets internetinfrastruktur til dets succes med at opbygge onlinevirksomheder. Den analyserer endvidere hvert lands holdning til vigtige teknologipolitiske spørgsmål.

Læs hele rapporten - Divided Digital Europe: The Continent Connects at Different Speeds - her

Se også webinar på baggrund af rapporten med deltagelse af bl.a. Jan Høst Schmidt

CEPAs projekt

Rapporten er en del af Center for European Policy Analysis' Digital Innovation Initiative, der udforsker tendenser inden for teknologipolitik i Europa og USA for at slå til lyd for en fælles transatlantisk tilgang til digital regulering. Projektet er støttet af Craig Newmark Philanthropies, Google LLC og Microsoft.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.

Kontakt

Iben Schacke

Iben Tybjærg Schacke-Barfoed

+45 71 99 29 06

Indhold