I udenrigspolitisk selskab med EU - Frankrigs rolle i EU

Kirsten Biering deltog i DK4-udsendelsen "I udenrigspolitisk selskab". Se med her.

Udenrigspolitisk selskabs indledning

Franskmanden Jean Monnet er en af fædrene til EU. Den 9. maj 1950 præsenterede han sammen med udenrigsminister Robert Schuman udkastet til en kul- og stålunion, der skulle blive til EF og sidenhen EU. Men hvordan ser det ud med Frankrigs rolle i EU i dag? Hvor langt er Macron nået med sit nye, mere selvstændige Europa? Har han opbakning fra franskmændene, og hvad med de øvrige EU-lande? Vil Frankrig udvide antallet af medlemslande, fx med Ukraine, og kan Frankrig få en særlig rolle i en eventuel forhandlingsproces mellem Ukraine og Rusland?

Spørgsmålene er mange og komplicerede i denne udgave af ”I udenrigspolitiske selskab med EU”, hvor værterne Charlotte Flindt Petersen og Mathies Duch Gronemann drøfter ”Frankrigs rolle i EU” med tidligere ambassadør i Frankrig, Kirsten Biering, der nu er seniorrådgiver ved Tænketanken Europa og DIIS.

”I udenrigspolitisk selskab med EU” er produceret af DK4 i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab og med støtte fra Europa-Nævnet.

Se videoen her: https://dk4.tv/video-page/?id=3597658&t=I_udenrigspolitisk_selskab_med_EU

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.

Kontakt

Portrætfoto

Kirsten Malling Biering