Meningsmåling

Ny måling: Europæernes syn på coronakrisen

Graf der viser andel i befolkning påvirket direkte af coronakrisen

Danskerne har haft høj tillid regeringens coronarestriktioner, og har oplevet færre, alvorlige personlige konsekvenser af Covid-19, sammenlignet med borgere i 11 andre EU-lande, herunder Tyskland og Frankrig. Det viser en ny temperaturtagning af folkestemningen i Danmark og 11 andre europæiske lande, som Tænketanken ECFR og Tænketanken EUROPA har offentliggjort 1. september.

Danskerne er bl.a. uden sammenligning den befolkning, der er mindst tilbøjelig til at påpege, at have oplevet en af fem alvorlige konsekvenser af Covid-19. De fem konsekvenser inkluderer selv at have haft et svært sygdomstilfælde, herunder med hospitalsindlæggelse, at man har haft venner eller familiemedlemmer, der er døde af corona, eller at man har oplevet økonomiske vanskeligheder som følge af krisen. 70% af danskerne sætter ikke kryds ved nogen af disse svarmuligheder.

Samtidig mener et stort flertal af danskerne, at restriktionsomfanget var passende: Det svarer 59% i Danmark, mod 43% på tværs af EU12.

ECFR har udgivet en samlet rapport med målinger af europæeres holdning til covid19-krisen i følgende 12 EU-lande: Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Polen, Holland, Portugal, Bulgarien, Sverige, Østrig, Ungarn og Danmark. Rapporten  kan læses til højre på denne side. 

Tænketankens vicedirektør, Catharina Sørensen, kan kontaktes om datamaterialet.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.