Meningsmåling

Ny måling: Europæerne er ikke i kold krig med Kina

Meningsmåling: europæere er ikke i kold krig med Kina. Det er USA

Resume DANSKERE OG EUROPÆERE GENERELT MENER, AT EN NY “KOLD KRIG” UDSPILLER SIG MELLEM USA OG DERES INTERNATIONALE RIVALER, KINA OG RUSLAND - MEN SER IKKE DERES EGET LAND SOM EN DIREKTE DELTAGER I DISSE KONFLIKTER

Ny meningsmålings-baseret ECFR-rapport viser, at et flertal af europæere tror på, at en ny "kold krig" udspiller sig mellem USA og dets internationale rivaler, Kina og Rusland. De danske tal er lavet i samarbejde med Tænketanken EUROPA. Kun få europæere ser derimod deres eget land som direkte deltager i disse konflikter - mange ser i stedet EU-toppen i Bruxelles som værende i konflikt med Kina og Rusland. Selv før annonceringen af det nye sikkerheds– og forsvarssamarbejde mellem USA, Storbritannien og Australien - døbt AUKUS – var mange europæere ifølge målingen meget ambivalente ift. en ny global konfrontation mellem stormagter. 

Læs hele pressemeddelse her på siden.
 

europæere mener ikke, at deres land er i kold krig med Kina

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.