Bog

Ny bog om direkte demokrati i EU

Direkte demorkati i EU-landene

Resume I en ny bog tager Tænketanken EUROPA sammen med tænketanke fra 19 andre europæiske lande temperaturen på det direkte demokrati i EU's medlemslande.

I kølvandet på en flere store kriser gennem de sidste 10 år står EU over for en række demokratiske udfordringer. Flere taler for, at disse kræver fundamentale ændringer i selve EU-samarbejdet. Men til trods for Brexit og den populistiske drejning i flere medlemslande synes de demokratiske udfordringer dog ikke reelt adresseret gennem reformer og konkrete forslag.

I en ny bog – Direct Democracy in the EU: The Myth of a Citizens’ Union – bidrager tænketanke fra 20 EU-lande til at tegne et billede af, hvordan borgere, stater og EU's institutioner har udviklet sig i en kompleks union.

Bogen undersøger, om den europæiske solidaritet og identitet kan styrkes, hvis befolkningerne i EU's medlemslande får bedre kontrol med EU.

Bogen er en del af projektet Erasmus+-projektet Towards a Citizens' Union, som samler 20 europæiske tænketanke fra European Policy Institutes-netværket (EPIN). Det er den første af i alt tre planlagte udgivelser. Tænketanken EUROPAs forksningschef, Catharina Sørensen, har bidraget til bogen med et kapitel om direkte demokrati i et dansk perspektiv.

Towards a Citizens' Union ledes af den Bruxelles-baserede tænketank CEPS.

Læs mere om bogen på CEPS hjemmeside

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.