Brief

EU-medlemskab – hvad skal der til?

Kommissionsformand Ursula von der Leyen & Præsident Vlodomyr Zelenskyj

Resume Efter Putins angreb på Ukraine indsendte de tre nabolande til Rusland – Ukraine, Moldova og Georgien – i marts en ansøgning om at blive medlem af EU. Kommissionen planlægger at præsentere sin vurdering af i hvert fald Ukraines ansøgning snarest, således at EU's stats- og regeringschefer kan drøfte dette på EU-topmødet d. 23.-24. juni. Det er dog ikke så lige til at blive medlem af EU. Det er en proces, som tager flere år og ofte må skræddersyes til det enkelte ansøgerland.

Ifølge Kommissionen vil vurderinger af Ukraines, Georgiens og Moldovas ansøgninger om EU-medlemskab være klar til topmødet 23.-24. juni. Under EU-topmødet i Versailles 10.-11.  marts bad EU’s stats- og regeringschefer Kommissionen om at fremskynde deres vurdering af de tre ansøgerlande.  De understregede dog også, at der ikke er nogen smutvej til et EU-medlemskab. 

Læs hele brief på denne side

Figur, som viser hvor lang tid det tager for et land at blive medlem af EU

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.