Notat

EU-flaget deler danskerne

EU-flaget og Dannebrog

Resume Danskerne elsker Dannebrog, men skal EU-flaget have lov til at vaje side om side med det rødhvide nationalsymbol på offentlige bygninger i Danmark? Det spørgsmål deler befolkningen i to lige store lejre.
 
Det er dog kun i fire ud af elleve partier, at flere vælgere er imod at hejse EU-flaget sammen med Dannebrog, end for. Det gælder Socialdemokratiet, Kristendemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.
 
Nordjyderne er klart mest skeptiske. Her siger 44 pct. nej tak, mens 28 pct. er for. Anderledes ser det ud i Hovedstaden – den mest EU-flag-begejstrede region – hvor kun 30 pct. er imod, mens 38 pct. er klar til de gule stjerner på blå baggrund på offentlige bygninger.
 
Generelt er den yngre del af befolkningen mest positiv, men modstanden stiger markant blandt de ældre. Faktisk er modstanden hele 29 procentpoint højere blandt de 60-74-årige ift. de 18-29-årige.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.