Event

Talere til ThinkEuropa Festival 2014

Resume Her kan du læse mere om talere og debatdeltagere på ThinkEuropa Festival d. 8 november 2014. Blandt talerne er politikere, professorer, topøkonomer, madkunstnere og forfattere fra ind- og udland.

Læs mere om programmet og ThinkEuropa Festival her.

Adrian Lloyd Hughes 

Adrian Hughes er kendt som værten i DR2-programmet Smagsdommerne, hvor tre ugentlige gæster diskuterer de aktuelle kulturtilbud i Danmark. Han har siden 1985 arbejdet med kulturformidling både på radio og TV. Hughes er uddannet journalist og modtog i 2004 DR Kulturs Sprogpris.

Anita Klemensen 

Anita Klemensen er kok, køkkenchef og medejer af restauranterne Den Røde og Den Gule Cottage. Klemensen er en del af Nye Nordisk-bølgen med fokus på lokale og sæsonbestemte råvarer, og hendes restaurant Den Røde Cottage har to år i træk modtaget en Michelin-stjerne. Klemensen er også kokken bag madbogen Thy til sanserne, hvor alle retter er baseret på råvarer produceret i Thy.

Bo Lindegaard 

Bo Lindegaard er kok og medejer af eventrestauranten I'm a KOMBO. Lindegaard har en usædvanligt kreativ tilgang til mad og har beskæftiget sig med måltidet som en oplevelse i årevis, både som kreativ chef for Madelaines Madteater og som en del af teamet bag koncept-måltidet The Social Act. Seneste skud på stammen er Nibble i Kødbyen, som er et værksted, en restaurant, et bibliotek og en butik. 

Connie Hedegaard 

Connie Hedegaard er Danmarks forhenværende EU-kommissær for klimaområdet. Hedegaard har været både miljøminister, klima- og energiminister, minister for nordisk samarbejde og minister for FNs klimakonference i København i 2009 samt folketingsmedlem for Konservativt Folkeparti. Hun har udgivet flere bøger, herunder Fra kold krig til lakridspiber, som handler om udvidelsen af EU i 2002 og fremtidens Europa, og Da klimaet blev hot, som handler om, hvordan de globale klimaproblemstillinger skal takles.

Eiríkur Örn Norðdal 

Eiríkur Örn Norðdal er en successfuld islandsk poet, forfatter og debattør. Han har eksperimenteret med avangarde poesi, konkret lyrik, digital poesi og spoken-word happenings. Meget af hans kunst er oplevet kunst, som kun fremføres mundtligt og ikke udgives i digtsamlinger. Han er også kendt for sine romaner. Hans seneste, Illska (Ondskab), vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2012. Han har oversat flere bøger til islandsk, hovedsageligt fra engelsk og modtog i 2008 den Islandske Translatør Pris for sin oversættelse af Jonathan Lethems Motherless Brooklyn.

Göran Rosenberg 

Göran Rosenberg er svensk journalist og forfatter. I 2012 modtog han Augustprisen for sin roman Et kort ophold på vejen fra Auschwitz. Bogen er den seneste af Rosenbergs værker i en karriere, der bevæger sig fra det skønlitterære over det faglitterære til det journalistiske og filosofiske. Udover sit forfatterskab beskæftiger Göran Rosenberg sig med demokrati, borgerrettigheder og -forpligtigelser som kronikør og klummeskribent i de svenske aviser Godmorgon Världen og Akademikeren.

Hans-Werner Sinn 

Hans-Werner Sinn er formand for Ifo Institute for Economic Research i München og rådgiver i det tyske økonomiministerium. Sinn er kåret som årets økonom i Tyskland i 2014 og er blandt de mest citerede og indflydelsesrige økonomer i Tyskland. Han har bidraget til en stribe bøger og udgivet mere end 100 tidskriftsartikler.

Jean-Claude Piris 

Jean-Claude Piris har været juridisk rådgiver for Det Europæiske Råd og Ministerrådet i mere end tyve år. Han har været med til at forme flere at de mest afgørende juridiske dokumenter og traktater fra Maastricht til Lissabon. Piris har desuden udgivet flere bøger om EU, EU-traktaterne og EU's juridiske forhold. Piris er en sværvægter inden for EU's embedsværk og har en fortid som diplomat i FN, fransk etatsråd og direktør for restudvalget i OECD.

Jens Christian Grøndahl 

Jens Christian Grøndahl er dansk forfatter. Siden sin debut i 1985 har han skrevet en lang række bøger, som bl.a. har indbragt ham prisen De Gyldne Laurbær. Bag pseudonymet Christian Tornbakke var han forfatter til den kontroversielle, humoristiske knaldroman Det godes pris. Han har tidligere været vicepræsident for dansk PEN.

Jonas Parello-Plesner 

Jonas Parello-Plesner er chef for det udenrigs- og sikkerhedspolitiske team ved den danske ambassade i Washington. Han har tidligere været direktør for NGO'en AC International Child Support, senior policy fellow i den uafhængige tænketank European Council on Foreign Relations og seniorrådgiver i Udenrigsministeriet i Danmark. Parello-Plesner er medlem af Tænketanken EUROPAs Advisory Board og har skrevet adskillige artikler om EU-asiatiske forhold.

Karen Stokkendal Poulsen 

Karen Stokkendal Poulsen er filminstruktør og aktuel med dokumentarfilmen Forhandleren (The Agreement), hvor hun følger den britiske diplomat Robert Cooper. Filmen er nomineret til CPH:DOX's pris F:ACT AWARD og skal vises ved både den canadiske filmfestival HotDocs og den amerikanse festival AmDoc's i Los Angeles. Stokkendal er uddannet i København og London og debuterede i 2008 som instruktør med dokumentaren Villy Søvndal, som handlede om SF's daværende leder.

Marlene Wind

Marlene Wind er professor ved både Københavns Universitet og ved Oslo Universitet. Hun er leder af Center for Europæisk Politik ved Institut for Statskundskab og er et kendt ansigt i europadebatten i Danmark. Wind har udgivet flere bøger og talrige akademiske artikler om EU og de internationale domstole. Hun er også medlem af Tænketanken EUROPAs Advisory Board.

Niels Thygesen

Niels Thygesen er professor emeritus og regnes for en af Danmarks mest indflydelsesrige økonomer internationalt. Han sad med som akademisk medlem af Delors-kommitteen, som i 1988 lagde grunden for introduktionen af euroen. Et arbejde, der har givet ham tilnavnet ”euroens far”. Herudover har Thygesen haft en lang karriere på Københavns Universitet, hvorfra han har udgivet en lang række tidskriftsartikler og adskillige bøger.

Per Callesen 

Per Callesen er direktør for Nationalbanken, hvor han har været siden 2010. Inden da var han direktør i Den Internationale Valutafond (IMF). Han har tidligere været topembedsmand i Finansministeriet med ansvar for den internationale økonomiske politik.

Phillipp Schröder 

Phillipp Schröder er professor på Aarhus Universitet. Schröders forskningsområder er globalisering, offentlig økonomi, international økonomi, grøn regulering og europæisk økonomisk integration. Han har bidraget til flere antologier og siddet som medlem af regeringens produktivitetskommission og er i dag direktør for Tuborgs Research Centre for Globalization and Firms. 

Robert Cooper 

Robert Cooper er rådgiver og fredsmægler for Europa-Kommissionen og Europarådet. Han har beskæftiget sig med EU's udenrigspolitik siden 2002 og har siden 2007 været medlem af EU-tænketanken European Council on Foreign Relations. Cooper har fungeret som britisk diplomat i Japan og Tyskland og særlig repræsentant for Storbritannien i Afghanistan. Cooper er også hovedteoretikeren bag den udenrigspolitiske filosofi new liberal imperialism, som har haft indflydelse på britisk udenrigspolitik under Tony Blair og EU's udenrigspolitiske mål i 00'erne.

Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Ganzaer dansk forfatter og verdensborger. Hun har vundet adskillige priser og flere af hendes bøger er populære også udenfor Danmark. Særligt hendes videnskabskrimier Dinosaurens fjer og Svalens graf, hvor hun har anvendt viden fra sin uddannelse som biolog, har fået succes udenlandsk. Rodløsheden er et tilbagevendende emne i Gazans forfatterskab for hun rejser meget og flere af hendes bøger er blevet til på længere udenlandsophold.

Festivalen er lavet med støtte fra Københavns Kommune.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.