Update

Tænketanken EUROPA søger praktikanter

Praktikant hos hos Tænketanken EUROPA

Resume Brænder du for EU og Europa, og har du lyst til at sætte en dagsorden i Danmark? Så har du nu chancen for at blive praktikant i Tænketanken EUROPA.
 Der er ansøgningsfrist d. 20. maj 2015.

Vi søger fire dygtige og ambitiøse praktikanter inden for hhv. økonomi, politik, jura og kommunikation med start d. 1. september 2015. Praktikopholdet er lønnet og varer fem måneder.

Vores fokus er Danmarks rolle EU og Europa, og i efteråret kommer vi bl.a. til at have fokus på retsforbehold, bankunion, energi og indre marked. Vi ønsker med uafhængige og saglige analyse at løfte kvaliteten af den danske EU-debat, og vi har en stærk ambition om at være en af Danmarks førende tænketanke.

Vi forventer, at du:

  • er i gang med videregående uddannelse.
  • er ambitiøs, effektiv og professionel.
  • er initiativrig og kan løse konkrete opgaver selvstændigt.
  • har solid viden om EU og de aktuelle europapolitiske dagsordener.
  • har en evne til at formidle kompliceret stof i rapporter og analyser.
  • er social og kan klare krævende opgaver med et godt humør.

Om praktikopholdet

Praktikopholdet starter 1. september 2015 og varer fem måneder.

Arbejdstiden er som udgangspunkt 37 timer pr. uge og placeret i dagtimerne på hverdage. Som praktikant vil du få et månedligt honorar på 5.000 kr., der kan supplere din SU.

Det er et studierelevant praktikophold, hvor der kan være mulighed for at meritoverføre praktikopholdet til din uddannelse. Det er dog op til din uddannelse at vurdere, om du kan få merit.

Vi er fleksible, hvis du har behov for at følge et fag ved siden af og i eksamensperioder. Under praktikopholdet får du rig mulighed for at udvikle dine faglige evner, du vil få indgående kendskab til arbejdet i en tænketank, og du vil få et netværk til folk med interesse for europapolitiske spørgsmål.

Som praktikant bliver du en del af Europa Akademiet, hvor du modtager undervisning i de mest aktuelle EU-politisk dagsordener. I løbet af praktikopholdet vil du opnå færdigheder, der gør dig bedre klar til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Vi tilbyder et uhøjtideligt og åbent arbejdsmiljø, hvor du får mulighed for at præsentere og diskutere ideer og forslag, samt indgå i projekter og opgaver sammen med vore fagligt kompetente medarbejdere.

For hver praktikstilling er en række specifikke kompetencer og uddannelsesmæssige krav, vi lægger vægt på i udvælgelsen: 

 
Økonomisk praktikant: Du brænder for at arbejde med talformidling og statistik. Du er optaget af empirisk økonomi, har et solidt kendskab til EU's økonomiske integration og et godt teoretisk fundament. Du har et indgående kendskab til gængse statistiske metoder, er vant til at arbejde med datasæt og kender relevante datakilder. Vi forventer, at du er i gang med en uddannelse som økonom og har afsluttet din bachelor. Du kan selv foretage beregninger, finde sammenhænge i data og assistere med at lave økonomiske analyser.
 
Politisk praktikant: Du har en stærk interesse for politik, herunder aktuelle europapolitiske emner. Du har kendskab til de politiske og institutionelle forhold i EU og er velorienteret om EU's historie, politikområder, opbygning og økonomi. Du studerer statskundskab eller en lignende samfundsvidenskabelig retning og er som minimum bachelor. Du har evt. haft studenterjob i centraladministrationen, i en politisk organisation eller i interesseorganisationer og har en veludviklet forståelse af de politiske spil. Du kan researche, og du kan formidle din viden.
 
Juridisk praktikant: Du har stor viden om EU-ret, studerer jura på mindst tredje år og har afsluttet videregående EU-ret. Du har en veludviklet forståelse af de politisk-institutionelle spil i EU’s institutioner, god viden om EU´s historie og de bredere samfundspolitiske udfordringer, som EU står overfor. Dertil kommer kendskab til EU-domstolens afgørelser på udvalgte områder, f.eks. i forhold den frie bevægelighed af personer. Du har evt. haft et studenterjob i centraladministrationen, politiske organisationer og interesseorganisationer. Du kan researche og er i stand til at omsætte din viden i præcise analyser.
 
Kommunikationspraktikant: Du er en blændende formidler, der kan se en god historie i større analyser og rapporter. Du er velorienteret i de danske medier og læser også flere internatioanle medier dagligt. Kendskab til EU er en fordel. Du har erfaring med at udarbejde indlæg til landets dagblade og har afsluttet din bachelor på en relevant uddannelse. Du er desuden flittig bruger af de sociale medier som Facebook og Twitter og har flair for at få folk til at engagere sig. Du har lyst til at arbejde med kommunikation på mange måder og får et kick, når du sætter dagsordenen.
 
Ansøgningsfrist: Onsdag d. 20. maj kl. 12.00.

Anfør hvilken stilling, du søger, og send din ansøgning til Louise Ottesen på lou@thinkeuropa.dk. Samtaler afholdes i uge 22.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Malte Kjems på mkj@thinkeuropa.dk eller 23 39 56 57.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.