Update

Statsministeren taler på Europakonferencen 2020

Mette Frederiksen taler på Europakonferencen

Resume Europakonferencen vil igen i år have statsministeren på programmet. Konferencen finder sted d. 28. januar.

Statsminister Mette Frederiksen vil være blandt talerne, når Tænketanken EUROPA 28. januar samler ledende beslutningstagere, erhvervsfolk og andre nøgleaktører til Europakonferencen 2020. Også Venstres nyvalgte formand Jakob Ellemann-Jensen og konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen Margrethe Vestager vil tale på konferencen, som finder sted i Industriens Hus i København.

– Vi er begejstrede ved udsigten til at samle så stærkt et politisk trekløver på Europakonferencen. Dagen er en unik mulighed for at sætte fokus på Danmarks rolle i det europæiske samarbejde og blive klogere på den europapolitiske kurs. Vi er på vej ud af et dobbelt valgår, og man fornemmer, at der lige nu støbes politiske kugler – både i Danmark og i Europa – som kommer til at definere de næste år frem. Derfor er tiden lige nu så afgørende, siger kommunikationschef i Tænketanken EUROPA, Malte Kjems.

Både Mette Frederiksen og Margrethe Vestager har tidligere deltaget på Europakonferencen. Det bliver dog første gang, at Mette Frederiksen deltager som statsminister. Jakob Ellemann-Jensen deltager på konferencen for første gang.

– Europa og EU er de sidste år kommet til at fylde meget mere i den offentlige debat herhjemme. Det mærker vi tydeligt, og interessen for Europakonferencen er enorm. Det er tredje år i træk, at Mette Frederiksen taler på konferencen, og det ser jeg som et stærkt signal om, at europapolitikken er vigtig for statsministeren. Og så bliver det rigtig spændende at høre, hvordan Venstres nye formand ser på Europa. Vil der være væsentlige forskelle ift. hans forgænger – og ift. statsministeren? Det håber jeg, at vi bliver klogere på, siger Malte Kjems.

Digitalisering vil være et af hovedtemaerne for Europakonferencen 2020. Margrethe Vestager er udset til at lede et hold af kommissærer, som skal holde EU ”fit” til den digitale tidsalder.

– Der er ingen tvivl om, at digitalisering bliver en af de vigtigste dagsordener for den nye Kommission. Europa sakker bagud i udviklingen på området ift. USA og Kina, men omvendt synes vi at være i førertrøjen, når det handler om regulering af området. Vi er dog meget, meget langt fra i mål, og det bliver Margrethe Vestagers rolle at sikre, at vi når tættere derhen.

Blandt de øvrige bekræftede talere er adm. dir. i DI Lars Sandahl Sørensen, formand for CO-industri Claus Jensen, VP i Microsoft Western Europe Marianne Dahl, generaldirektør i Digital Europe Cecilie Bonefeld-Dahl og CEO i Netcompany André Rogaczewski.

Det endelige program offentliggøres i december.

Medlemsorganisationer hos Tænketanken EUROPA har allerede nu adgang til registrering. Registrering for resterende pladser åbner bredt i løbet af november-december.

Pressehenvendelser: Kontakt kommunikationschef Malte Kjems på mkj@thinkeuropa.dk eller 23395657.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.