Update

Statsminister-kandidater taler på Europakonferencen 2019

Resume Både statsminister Lars Løkke Rasmussen og leder af Socialdemokratiet Mette Frederiksen taler på Tænketanken EUROPAs årlige konference i janunar.

Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen og Margrethe Vestager vil være på talerstolen, når Tænketanken EUROPA 14. januar samler ledende politikere, erhvervsfolk og internationale eksperter til den årlige Europakonference.

Konferencen er nu åben for tilmelding
 
”Det må være den stærkeste politiske trekøver, der kan samles i Danmark. 2019 bliver et dobbelt valgår, så vi er meget stolte af at præsentere så tunge politiske aktører på Europakonferencen. Deltagerne får en unik lejlighed til at høre, hvordan vores statsministerkandidater ser på det europæiske samarbejde og Danmarks rolle i EU inden de afgørende valg til Folketinget og Europa-Parlamentet i 2019,” siger kommunikationschef i Tænketanken EUROPA, Malte Kjems.
 
Det nye Parlament og den nye Kommission skal tegne EU-samarbejdet i en femårig periode frem til 2024. Dette vil være horisonten for Europakonferencen 2019. Hvilke udfordringer bliver de vigtigste for et nyt Parlament og en ny Kommission? Hvilken rolle skal Danmark spille i EU-samarbejdet de næste fem år?
 
”Vi vil benytte Europakonferencen til at kigge frem, men i stedet for at tale om de helt store visioner vil vi fokusere på en afgrænset periode og de konkrete udfordringer, som et nyt Parlament og en ny Kommission skal håndtere så snart de er på plads. Med de sidste fem år in mente, må man regne med, at de næste fem år vil bringe mange udfordringer og ubekendte. Vi håber, at Europakonferencen kan bringe deltagerne endnu mere på forkant med udviklingen,” siger Malte Kjems.

Blandt de bekræftede talere er statsminister Lars Løkke Rasmussen, leder af Socialdemokratiet Mette Frederiksen, konkurrencekommissær Margrethe Vestager, forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen, stifter af den tyske tænketank European Democracy Lab Ulrike Guerot, tidligere klimakommissær Connie Hedegaard samt forfatter Suzanne Brøgger. Det endelige program offentliggøres i løbet af december.
 
Konferencen finder sted hos Dansk Industri mandag d. 14. januar kl. 13.00-17.30. Den gratis og åben for offentligheden, men pladsen er begrænset til 300 deltagere. De seneste år er Europakonferencen blevet udsolgt på få dage.
 
For yderligere information kontakt kommunikationschef, Malte Kjems, mkj@thinkeuropa.dk eller 23395657.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.