Update

Nyt samarbejde med Kommissionen om Europa Akademiet

Europa Akademiet

Resume Når syvende årgang af Europa Akademiet starter torsdag, vil forløbet være tilrettelagt i et samarbejde mellem Tænketanken EUROPA og Kommissionen.

Torsdag samles 33 studerende fra universiteter i hele landet hos Tænketanken EUROPA. De udgør syvende årgang af Europa Akademiet, som har eksisteret siden 2015 og tilbyder unge på videregående uddannelser et undervisnings- og diskussionsforløb om aktuelle europapolitiske dagsordener.

Mere end 250 unge har dermed deltaget i forløbet.

Som noget nyt har Tænketanken EUROPA indgået et samarbejde med Kommissionens repræsentation i Danmark om Europa Akademiet, som betyder, at Kommissionen er medarrangør på forløbet.

"Europa-Kommissionen er meget glade for at kunne samarbejde med Tænketanken EUROPA om at få flere unge til at engagere sig endnu mere i vores europæiske demokrati. Europa Akademiet har kørt med stor succes i flere år, og vi har i Kommissionen noget unikt at bidrage med direkte fra Europas maskinrum. Vi har valgt at gå med i arbejdet, fordi vi gerne vil være med til at styrke vidensniveauet om Europa og skabe interesse for at arbejde med europæiske problemstillinger," siger Stina Soewarta, der er chef for Kommissionens repræsentation i Danmark.

Samarbejdet betyder, at de studerende får mulighed for at oppleve EU's institutioner på førstehånd, da forløbet indeholder en studietur til Bruxelles.

"Det er utroligt positivt, at Kommissionen har engageret sig i Europa Akademiet. Det giver os mulighed for at tilbyde et endnu bedre forløb for de studerende. Kommissionen har gode muligheder for at trække på ekspertviden både på kontoret i København og i Bruxelles, og det vil de studerende få glæde af," siger kommunikationschef i Tænketanken EUROPA, Malte Kjems.

I alt samles holdet otte gange på hverdage og i weekender enten hos Tænketanken EUROPA eller hos Kommissionen i København.

Dette semester vil bl.a. indeholde emner som EU's budget, migration, suverænitet og euroskepsis. Undervejs bliver de studerende også undervist i argumentation og debat. Europa Akademiet er en mulighed for alle studerende på videregående uddannelser uanset politisk overbevisning.

Du kan læse mere om Europa Akademiet her

For yderligere info kontakt kommunikationschef, Malte Kjems: mkj@thinkeuropa.dk eller 23395657.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.