Update

Ny bestyrelsesformand i Tænketanken EUROPA

Poul Skytte Christoffersen er ny bestyrelsesformand i Tænketanken EUROPA

Resume Poul Skytte Christoffersen bliver bestyrelsesformand i Tænketanken EUROPA

Det er en af Danmarks mest erfarne og respekterede EU-personligheder, der nu indtræder som bestyrelsesformand for Tænketanken EUROPA. Poul Skytte Christoffersen har haft en lang karriere som topdiplomat i EU og i det danske Udenrigsministerium, hvor han i mere end 40 år har tjent de danske interesser i EU-samarbejdet.
 
”Jeg er glad for at kunne indtræde som bestyrelsesformand. Tænketanken EUROPA har en stor opgave foran sig, og jeg ser frem til at kunne bidrage til denne med min erfaring og viden om det europæiske samarbejde,” siger Poul Skytte Christoffersen i forbindelse med sin indtræden.
 
I august 2014 indstillede Poul Skytte Christoffersen sin diplomatiske karriere, hvor han bl.a. som Danmarks EU-ambassadør spillede en nøglerolle i forhandlingerne om EU’s udvidelse med 10 østlande i 2004 under dansk formandskab. Han har desuden være kabinetschef for EU-kommissær Marian Fischer Boel og højre hånd for EU’s tidligere udenrigschef, Catherine Ashton.
 
Han overtager tøjlerne i Tænketanken EUROPA fra CO-industris formand, Claus Jensen, som siden tænketankens fødsel i december 2013 har været formand for tænketankens strategikomite. Strategikomiteen vil fremover bestå af Poul Skytte Christoffersen, Claus Jensen og adm. direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad.
 
”Jeg er imponeret over, hvor hurtigt Tænketanken EUROPA er blevet en vigtig stemme i den danske debat. Den er kommet rigtig godt fra start. I Danmark har vi brug for saglige beregninger om værdien af f.eks. det indre marked eller solide analyser før den kommende afstemning om retsforbeholdet,” siger Poul Skytte Christoffersen.

”Danmark er et af de lande, som har draget allerstørst fordel af at være medlem af EU. Vi har fået vores mærkesager på miljø, energi- og udviklingsområdet igennem og har høstet store økonomiske gevinster i form af eksport til det indre marked. Derfor er det vigtigt at få skabt en debat om, hvad vi nu vil med EU. Det handler ikke om for eller imod, men om hvordan Danmark kan bidrage og drage fordel af samarbejdet.”

Poul Skytte Christoffersen, 69, er bosiddende i Bruxelles.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.