Update

Mød Tænketanken EUROPA på Folkemødet

Tænketanken EUROPA deltager på Folkemødet 2014

Tænketanken EUROPA arrangerer og deltager i en række events under Folkemødet 2014. Vi glæder os til at møde dig og diskutere Europa, EU, fri bevægelighed, velfærdsydelser og meget, meget mere.

Vil du mødes eller i kontakt med os under Folkemødet, så kontakt Malte Kjems på 23395657 eller mkj@thinkeuropa.dk.

Her finder du en oversigt over, hvor du kan møde os under Folkemødet:

Torsdag d. 12. juni:

20:00-21:00 - Politisk Melodi Grandprix

Politiske tænketanke dyster på stærkt politiske lejlighedssange, og publikum kårer vinderen blandt CEPOS, DEA, Concito, AE-Rådet, EUROPA og Cevea. Bornholmske kvindestemmer vil synge værkerne. Holdninger, Humor og Udsyn er overliggeren på årets program fra Dansk Industri på Folkemødet, og det er helt sikkert, at produktivitet bliver et af de obligatoriske ord de sikkert vidt forskellige værker.

Sted: Klostergården, Den hyggelige gårdhave Østergade 7

Fredag d. 13. juni:

9:30-10:30 Arbejdskraftens frie bevægelighed og sociale ydelser – Hvordan kommer vi videre?

Det har været et af de store spørgsmål i valgkampen op til Europaparlaments­valget. Tænketanken Europa, DI og CO-industri sætter spørgsmålet til debat med afsæt i en ny rapport fra tænketanken. Forskningschef, Catharina Sørensen, præsenterer forslag til, hvordan man kan fremtidssikre velfærdssamfundet og samtidig respektere den fri bevægelighed. Herefter debatterer formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen (V), og medlem af Folketingets Europaudvalg, Jeppe Bruus (S), forslagene med hinanden og publikum. Moderator: Sinne Conan, CEO i Konsentio.
 
Sted: Europabevægelsens telt, N19

16:00-16:45 - Fremtidens velfærd, EU og mobiliteten

Hvordan løses den gordiske knude mellem dansk velfærd og den fri bevægelighed i EU´s indre marked? Er stigende indvandring en trussel mod dansk velfærd og en kilde til ny EU-skepsis - eller kan vi gennem reformer I Danmark og i EU udvikle en ny samfundskontrakt, hvor velfærd og øget mobilitet ikke støder sammen? Publikum inviteres til åben debat med politiker og litterat, dr.phil. Per Stig Møller, direktør Niels Ploug, Danmarks Statistik, og forskningschef i Tænketanken EUROPA, Catharina Sørensen. Debatten modereres af Bjarke Møller, direktør i Tænketanken EUROPA.

Sted: Cirkuspladsen, Europa-Husets telt, C27

17:45-18:30 - Debat om retsforbeholdet

Hvad kan Danmark stille op overfor den grænseoverskridende kriminalitet, og hvad betyder det danske retsforbehold for politiets muligheder for at samarbejde over grænserne nu og i fremtiden, f.eks. inden for Europol? Direktør i Tænketanken EUROPA, Bjarke Møller tager en åben diskussion om forbeholdets fremtid med fhv. justitsminister Morten Bødskov (S) og Europa-Parlamentsmedlemmerne Morten Messerschmidt (DF) og Bendt Bendtsen (K).

Sted: Cirkuspladsen, Europa-Husets telt, C27

Lørdag d. 14. juni:

12:30-13:15 - Europas tredje industrielle revolution?

Europa har i flere år været plaget af euro-sclerose med lave væksttal og stigende ledighed. Men hvordan genskabes væksten og forestillingen om fremskridt i EU? Hvordan skabes en tredje industriel revolution i Europa, så innovationen, produktionen og væksten kommer op i gear? Tænketanken EUROPA krydsforhører formanden for CO-industri og Dansk Metal, Claus Jensen og produktionsdirektør Thomas Nagy fra Novozymes om, hvem der skal være revolutionens fortrop, og hvordan den gennemføres. Moderator: Bjarke Møller, direktør for Tænketanken EUROPA .

Sted: Det Gamle Posthus, Folkets Hus

13:15-14:00 - Ah Europa - rejser ændrer kontinentet

Liv er at rejse, sagde den danske eventyrforfatter H.C. Andersen og generationer af danske forfattere og kunstnere har rejst flittigt for at få ny inspiration. I dag gør alle det. Vi rejser mere og mere, og turismen er en af de store nye samfundsfortællinger, der ændrer vores identitet, vore madvaner og kultur. Syv ud af ti danskere har rejst til andre EU-lande indenfor det sidste år. Men hvad betyder det for os, for vores liv og for det europæiske projekt? Tænketanken EUROPA inviterer forfatteren Hanne Vibeke-Holst til en samtale med turismeforsker ved CBS, lektor Ana María Munar og danske rejsejournalister.

Sted: Det Gamle Posthus, Folkets Hus

16:00-17:00 - Energipolitik fra Putin til PSO

Konflikten mellem Rusland og Ukraine kan få store konsekvenser for Europas energiforsyning. Hvilke muligheder har vi for at reducere afhængigheden? Hvilken rolle kan vedvarende energi spille? Og er vi klar til at betale prisen for øget uafhængighed? Bjarke Møller, direktør, Tænketanken Europa, deltager i debat med Lykke Friis, Thomas Becker og Kristian Ruby.

Sted: Danchells Anlæg, Danchells Debat, D15

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.