Event

Internationalt arrangement om Ukraine-konflikten

Resume Internationalt arrangement om Ukraine, Rusland og Europas geopolitiske udfordringer.

Tid og sted: Torsdag d. 11. december 2014, kl. 15.00-17.30 i Tænketanken EUROPA, Amagertorv 29A, 4., 1160 KBH K

Den nuværende krise i Ukraine og Ruslands nye stormagtspolitik er en stor udfordring for Europas fremtidige sikkerhed. Har EU en moralsk og en politisk forpligtelse til i højere grad at være med til at løse konflikten? Hvordan kan EU sammen med NATO gøre en forskel og finde nye løsninger på den nuværende krise, og hvad betyder det for de baltiske stater? Hvad er de mulige politiske konsekvenser i bredere, europæisk kontekst?

Tænketanken EUROPA og Support Initiative for Liberty and Democracy (SILBA) har inviteret en række spændende talere fra de baltiske lande, som vil dele deres idéer og viden angående en løsning på krisen i Ukraine.

Talerne er: 

- Artis Pabriks, medlem af Europa-Parlamentet og tidligere lettisk udenrigsminister og forsvarsminister. Artis Pabriks er professor i politologi, og hans forskningsområder er multikulturalisme, nationalisme, sikkerhedspolitik, etnisk politik og menneskerettigheder.

- Leonidas Donskis, professor ved Vytautas Magnus universitetet i Litauen og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. Han er filosof, socialanalytiker og politisk kommentator. Leonidas Donskis har udgivet en række bøger, herunder ”Moral Blindness” sammen med Zygmunt Bauman.

- Heiko Pääbo, chef for Center for Baltiske Studier ved Tartu Universitet. Han underviser ofte på det såkaldte ”EU-Russian Studies” program ved EuroCollege. Dr. Pääbo har udgivet en række bøger og forskning med fokus på fremmelsen af demokrati og skabelsen af en ny fortælling i et nyt og udvidet Europa. 

Tilmeldingen er nu lukket. Kontakt os på kontakt@thinkeuropa.dk hvis du har spørgsmål eller bliver nødt til at melde afbud. Arrangementet afholdes på engelsk. 

Read about the event in English here

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.