Update

Industriens Fond giver seks millioner til Tænketanken EUROPA

Resume Industriens Fond har besluttet at støtte arbejdet med at sikre danskerne saglig, faktabaseret viden og oplysning om EU.

Industriens Fond har netop bevilget Tænketanken EUROPA seks mio. kroner i perioden 2017-2019.
 
"Den frie og åbne adgang til det indre marked er helt afgørende for danske virksomheder, og et samarbejdende Europa er til fordel for dansk erhvervslivs vækst og konkurrenceevne. Derfor har Industriens Fond besluttet at støtte det vigtige analysearbejde, som Tænketanken Europa står bag," siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond.
 
Selvom tænketanke normalt ikke ligger inden for Fondens virke, så spiller Europa så vigtig en rolle som arbejds- og eksportmarked for danske virksomheder, at Fonden har besluttet sig for at fortsætte opbakningen til Tænketanken EUROPA – en opbakning der også var afgørende da Industriens Fond, sammen med CO-industri og Dansk Industri, stod bag etableringen af tænketanken tilbage i 2013.
 
"Beslutningen om at give yderligere seks millioner kroner til tænketanken bygger på, at der fortsat er behov for analyser af det Europa, som vi er en del af. Gennem de sidste tre år er tænketanken blevet en markant og faglig velfunderet stemme, og den stemme er vigtig at bevare i debatten om EU," siger Mads Lebech.
 
Tænketanken EUROPA er siden sin etablering blevet citeret over 3.800 gange i danske medier, herunder næsten 600 gange i de store landsdækkende aviser. Tænketanken har udgivet over 200 notater, briefs og analyser, og tænketankens forskere er bl.a. involveret i et internationalt forskningsprojekt ledet af London School of Economics and Political Science.
 
"Vi er meget taknemmelige for støtten fra Industriens Fond. Vi oplever det som et stort skulderklap til det uafhængige analysearbejde, vi laver om EU," siger direktør i Tænketanken EUROPA, Bjarke Møller.

"De næste tre år er kritiske for Danmarks medlemskab af EU på grund af Brexit, EU-skepsis, protektionisme og antiglobalisering, der også kan skade danske eksportvirksomheders fremtidige markedsvilkår. Det er vigtigt at sætte ressourcer af til at imødegå den udvikling."

Om Industriens Fond: Industriens Fond er en filantropisk fond, der bidrager til at fremme dansk konkurrenceevne. Hvert år uddeler fonden støtte til projekter, der udvikler anvendelsesorienteret viden, kompetencer og innovative aktiviteter til gavn for dansk erhvervsliv i den globale konkurrence. Læs mere på Industriens Fonds hjemmeside.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.