Youtube

"Europas fremtid" ved Jean-Claude Piris

Resume Der findes næppe nogen med større indsigt i EU's juridiske maskinrum end Jean-Claude Piris, der gæstede vores ThinkEuropa Festival sidste lørdag. Nu er videoerne tilgængelige med både keynote-talen og den efterfølgende paneldebat.

Jean-Claude Piris har været den vigtigste juridiske rådgiver i Rådet og Ministerrådet under samtlige traktatforhandlinger siden starten af 1990'erne. Han spillede ligeledes en vigtig rolle i forbindelse med Edinburgh-aftalen i 1992, hvor Danmark fik forbehold. For nyligt gæstede han København i forbindelse med vores festival og argumenterede for et Europa i flere hastigheder, hvor nølende medlemslande skal efterlades på perronen.   

Se videoen med Piris' tale her 

Efterfølgende var der paneldebat med Jean-Claude Piris, Marlene Wind, der er professor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, og Poul Skytte Christoffersen, der er tidligere top-diplomat og nu sidder i Tænketanken EUROPA's strategikomité og advisory board. Bjarke Møller, direktør i Tænketanken EUROPA, var ordstyrer. 

Se videoen med paneldebat her

I den kommende tid vil flere videoer kunne ses på vores youtube-kanal fra både festivalen og kommende arrangementer. 

Se billeder fra festivalen her

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.