Update

Europakonferencen 2021 - Hvem kommer?

Mette Frederiksen

Resume Igen i år er statsminister Mette Frederiksen på programmet. Konferencen vil i år være digital og finder sted d. 25. februar kl. 13-17.20.

Den 25. februar 2021 kl. 13-17.20 inviterer Tænketanken til den årlige Europakonference. I de senere år har konferencen udviklet sig til den største af sin slags i Danmark, og igen i år har statsminister Mette Frederiksen, kommissær Margrethe Vestager og formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen valgt at tale på konferencen. I modsætning til tidligere år foregår konferencen i henhold til coronareglerne digitalt. Alle der ønsker det har derfor mulighed for at følge konferencen ”Live”.

Tilmelding kan ske her

”2020 har været et af de mest skelsættende år i EU’s historie - med corona-krisen, Brexit og senest valget af en ny præsident i USA. Naturligvis skal Europakonferencen vurdere betydningen af disse begivenheder, men konferencen vil i endnu højere grad udvikle fælles svar på, hvordan Europa og dermed Danmark kan reagere på de mange nye tendenser. I den forbindelse er det en særlig fornøjelse, at det igen i år, udover de danske beslutningstagere, er lykkedes os at tiltrække stærke udenlandske kapaciteter: Formanden for Udenrigspolitisk Nævn, Norbert Röttgen i den tyske Bundestag, direktøren for European Council on Foreign Relations, Mark Leonard og Frankrigs europaminister Clément Beaune,”, udtaler direktør for Tænketanken EUROPA, Lykke Friis.

Clément Beaune var i mange år præsident Emmanuel Macrons europa-rådgiver og blev i juni 2020 udpeget som Europaminister. Se evt. interview med ham her.

Norbert Röttgen var fra 2009 til 2012 Tysklands miljøminister og har senest markeret sig ved at stille op til formand for CDU. Se evt. interview her.

”Ligesom i de øvrige år har vi forsøgt at finde en dansk kulturpersonlighed, som kan give sit bud på, hvad Europa betyder for ham. Måske ikke så overraskende er valget i år, pga. EM i herrefodbold på hjemmebanen, faldet på Danmarks nye landsholdstræner, Kasper Hjulmand”; siger Lykke Friis. Hjulmand har bl.a været træner i Tyskland. 

For Kasper Hjulmand se evt. interview her.

Blandt de øvrige bekræftede talere er adm. dir. i DI Lars Sandahl Sørensen, formand for CO-industri Claus Jensen, adm. direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen, Henrik Bodskov IBM Danmark og CEO i Netcompany André Rogaczewski.

Det endelige program offentliggøres i februar.

Pressehenvendelser: Kontakt kommunikationschef Iben Schacke-Barfoed, tlf. 7199 2906

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.