Update

Claus Jensen er årets europæer

Forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen.

Resume Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, er valgt som årets europæer 2018. Det var Claus Jensen, der sammen med DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, tog initiativ til og stiftede Tænketanken EUROPA.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og den franske præsident Emmanuel Macron er blandt de tidligere vindere af titlen som årets europæer. Søndag kunne Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, indtræde i det fornemme selskab.

Claus Jensen er kendt som en vigtig stemme i den europæiske debat. Det var også Claus, som i december 2013 tog initiativ til Tænketanken EUROPA. Det skete i samarbejde med Dansk Industri.

"I vores arbejde i Dansk Metal arbejder vi målrettet på at fortælle danskerne og omverdenen, hvor meget det europæiske samarbejde betyder for os her i Danmark. Langt de fleste af vores medlemmer arbejder på virksomheder, der eksporterer til det indre marked, og i alt er næsten 600.000 danske arbejdspladser knyttet til eksporten af varer eller tjenesteydelser til vores europæiske naboer," sagde en stolt Claus Jensen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Han understregede samtidig, at EU er meget mere end det indre marked:

"Det er en forpligtelse over for de andre i fællesskabet til at stå sammen i både gode og svære tider. Og så er det europæiske samarbejde med til at skabe et bedre liv for EU’s mere end 500 millioner borgere."

Det er Europa Bevægelsen, som står for at uddele prisen.

Claus Jensen sidder som forbundsformand for CO-industri i Tænketanken EUROPAs strategikomite. I komiteen sidder administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, EVP i Danske Bank, Kim Larsen, samt CEO i Netcompany, André Rogaczewski. Strategikomiteen har det overordnede ansvar for tænketanken.

Tænketanken EUROPA ønsker Claus Jensen et stort og velfortjent tillykke med den ærefulde titel.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.