Update

Bjarke Møller bliver direktør for Tænketanken EUROPA

Bjarke Møller bliver Tænketanken EUROPAs direktør

Resume Bjarke Møller bliver direktør for Tænketanken EUROPA. Han skal nu lede tænketankens arbejde med at debatten om Danmark i EU et tiltrængt løft.

Som frontfigur i Tænketanken EUROPA bliver det Bjarke Møllers opgave at sætte ekstra skub i den danske Europa-debat og skaffe danskerne mere information om EU’s betydning for deres hverdag.

DI’s adm. direktør Karsten Dybvad og CO-industris formand Claus Jensen er yderst tilfredse med at have rekrutteret en direktør, der ikke kun er en skarp kommunikator, men også har en dyb viden om dansk politik, europæiske forhold, erhverv og økonomi. Bjarke Møller har den ledelsesmæssige erfaring - også som igangsætter - der skal til for at opbygge Tænketanken EUROPA og sikre den en fremtrædende plads i det danske debatlandskab.

- Jeg har allerede mange ideer til, hvordan vi kommer i gang med denne vigtige opgave og får engageret flere danskere i Europa-debatten. Jeg vil derfor hurtigst muligt i dialog med tænketankens Råd og Strategikomité udarbejde en strategi for tænketankens kommende arbejde, siger Bjarke Møller.

- Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet i Tænketanken EUROPA. Den skal være en kompetent, uafhængig og fagligt velfunderet stemme i den danske Europa-debat, siger Bjarke Møller.

Bjarke Møller er 48 år. Han har været journalist og senest chefredaktør på Mandag Morgen siden 2008. Han har desuden lang erfaring fra bl.a. Information, Politiken og DR P1.

- Det er på høje tid, at vi kommer ud over de gamle ja-nej skyttegrave, der har plaget den danske Europa-debat i mange år, og får en mere konstruktiv, positiv og fremadrettet debat om, hvordan Danmark aktivt kan være med til at præge Europas fremtidige udvikling, siger han.

Bjarke Møller tiltræder jobbet den 1. februar 2014.

Tænketanken skal tilvejebringe det bedst tænkelige grundlag for en konstruktiv europapolitisk debat i Danmark, så der kommer mere substans i debatten og skabes en bredere forståelse af, hvordan EU er fundamentet for ny vækst og jobskabelse i de europæiske lande, herunder Danmark.

Tænketanken EUROPA er etableret af DI og CO-industri og finansieres bl.a. af Industriens Fond.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.