Update

Bjarke Møller bliver adjungeret professor

Bjarke Møller bliver professor på CBS

Resume Tænketanken EUROPAs direktør, Bjarke Møller, tiltræder som adjungeret professor på Department of International Economics, Government & Business på CBS.

22. november 2018 tiltræder direktør Bjarke Møller som adjungeret professor ved Department of International Economics, Government & Business på Copenhagen Business School.

Det gør han med tiltrædelsesforelæsningen "European Metamorphosis – Rethinking identity and sovereignty in the 21st Century".

"Jeg er taknemmelig og beæret over muligheden for at tiltræde som adjungeret professor på CBS. Det er en de største og bedste business schools i Europa. CBS har et meget stærkt omdømme internationalt, og den er fyldt med dygtige, intelligente og innovative studerende og forskere, der brænder for at gøre en forskel i og for samfundet," siger Bjarke Møller.

"I en tid hvor argumenter og saglighed udfordres af demagoger og populister, er det afgørende med et stærkt fundament af vidensproducerende institutioner som CBS. Det gælder også i et europæisk perspektiv, hvor jeg vil gøre alt for at bidrage til en åben, demokratisk og konstruktiv dialog om fremtiden."

Under tiltrædelsesforelæsningen vil Bjarke Møller komme ind på den bølge af nationalisme og populisme, der de seneste år er skyllet ind over Europa, og som truer de europæiske instutitioner og det regelbaserede samfund, som gennem årtier er bygget op.

"Vi er nødt til at nytænke forholdet mellem identitet og suverænitet her i det 21. århundrede, så EU og det indre marked ikke ender med at blive skyllet ud med nostalgiens badevand. Generationers fælles arbejde med at binde nationerne sammen i Europa fortjener en bedre skæbne."

Bjarke Møller har siden 2014 været direktør for Tænketanken EUROPA. Før det har han været ansvarshavende chefredaktør for Ugebrevet Mandag Morgen samt arbejdet som journalist for DR, Information, Berlingskes Nyhedsmagasin, Ugebrevet A4 og Politiken. Han har udgivet flere bøger, og har bl.a. en Executive Leadership Education fra Columbia University.

Tiltrædelsesforelæsningen finder sted 22. november 2018 kl. 15.00 i Råvarebygningen, Porcelænshaven 22, Auditorium s20, 2200 Frederiksberg.

For yderligere information kontakt kommunikationschef Malte Kjems på mkj@thinkeuropa.dk eller 23395657.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.