Nyhed

Aarhus-studerende vinder pris for flygtninge-løsning

Resume Vinderne af Tænketanken EUROPAs Case Competition 2017 ønsker at justere EU's fordelingsmekanisme for flygtninge, så den bl.a. tager højde for arbejdsløshedsrater for ikke-EU-borgere.

Lone Hellerøe Mytue og Christine Mosbæk fra Aarhus Universitet løb med titlen som vindere af Tænketanken EUROPAs Case Competition 2017. Det gjorde de med et kreativt og og gennemtænkt løsningsforslag til, hvordan vi løser flygtningesituation i Europa.
 
Syv grupper af ambitiøse og EU-interesserede studerende var udvalgt til at deltage i konkurrencen, som var den første politiske Case Competition med fokus på europapolitik. Opgaven var at udtænke nye ideer til at løse Europas flygtninge-udfordring og formidle den i en kort video.
 
Gruppernes ideer blev undervejs i konkurrencen udviklet og forfinet i intensive workshops. De færdige løsninger spænder bl.a. over justeringer af fordelingsmekanismen, social inklusion og vækstcentre i Afrika.
 
Det vindende løsningsforslag

Konkurrencen var skarp, men Lone og Christine løb med sejren. De foreslår en justering af den eksisterende fordelingsmekanisme, så den tager højde for arbejdsløshedsrater for ikke-EU-borgere, økonomiske sanktionsmuligheder og gevinster baseret på integration af asylmodtagere i medlemslandende.

Se deres præsentation af forslaget i videoen her:

 
De kom også med konkrete bud på, hvordan man bedre kan arbejde med frivillig hjemsendelse, og hvordan inter- og intra-afrikanske handelsaftaler, vækst og udvikling i Afrika kan understøttes af et rådgivende EU-organ. 

Forslaget kan læses i fuld længde som PDF

Vinderne

De to vindere studerer begge på Aarhus Universitet.

Christine er ved at afslutte sin kandidat i statskundskab, et studieforløb der har budt på både et udvekslingsophold i Istanbul såvel som praktik hos den danske ambassade i Budapest.
 
Lone læser en bachelor i Public Policy, og arbejder ved siden af studiet som studenterambassadør for EU Careers. Hun er også præsident for det samfundsøkonomiske selskab ved Aarhus Universitet.

Foruden æren, kunne Lone og Christine gå stolte fra Tænketanken EUROPAs Case Competition med hver sit trofæ og et rejsegavekort på i alt 8.000 kroner.
 
Vær med næste år

Vi forventer at gentage succesen og vende tilbage med Case Competition næste år. Initiativet er støttet af Europa Nævnet.

Se de øvrige præsentationsvideoer her

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.