Essay

Overgangsåret 2020 - Lykkes dagbog

Forhandling, budget, Merkel, Macron, Michel

Denne essayserie blev bragt i POV International i december 2020.

Ved årets udgang står det klart, at 2020 helt som i 1920 er et overgangsår. Den gamle orden er død, men den nye er ikke født endnu. At Europa bliver forandret, er der ingen tvivl om. Eller som EU’s udenrigschef Josep Borell formulerede det i slutningen af marts: ”Der er ingen, som ved, hvornår krisen slutter. Men vi kan være sikre på, at vores verden vil se anderledes ud, når den gør. Hvor anderledes, afhænger af de valg, vi træffer i dag”.

Sådan skriver Tænketanken EUROPAs direktør, Lykke Friis, i det første ud af ni essays i serien "EU, corona og samtidighedens forbandelse". Essayserien forsøger at give et overblik over, hvordan Europa reagerede på den første coronabølge, altså fra januar til august 2020. Serien er dermed en slags "månedsdagbog", hvor de vigtigste begivenheder trækkes frem og endnu engang livliggøres.

 Du kan finde de ni essays herunder:

Indledning - Fra 1920 til 2020

#1 - '2020'erne kan blive gode år'

#2 - Europas skiferie

#3 - Europas store nedlukning

#4 - Da Luftwaffe går på vingerne

#5 - Da den tyske budgethøg flyver væk

#6 - Den første turist i Europa

#7 - Polakkerne stemmer

#8 - Det store topmøde og gennembruddet på terrassen

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.