Update

DET TRANSATLANTISKE FORHOLD EFTER PRÆSIDENT JOE BIDENS FØRSTE 100 DAGE

Resume Hvor central er EU for USA og dets interesser i Europa? Hvordan ser borgerne i det europæiske lande Bidens USA? Og hvor kan Danmark gå forrest i den transatlantiske dagsorden?

Webinaret blev afholdt på engelsk.

Dette webinar satte fokus på det transatlantiske forhold under Biden-administrationen og hvilken rolle EU og EU's medlemslande kan spille.

Præsident Biden blev valgt på løftet om at genskabe alliancer og genoprette USA's engagement i globale problemer såsom klima, skat og bekæmpelsen af Covid-19-pandemien. Forholdet til Kina står også højt på den nye administrations dagsorden. Hvor efterlader dette EU og det transatlantiske forhold? Hvor central er EU for USA og dets interesser i Europa? Hvordan ser borgerne i det europæiske lande Bidens USA? Og hvor kan Danmark gå forrest i den transatlantiske dagsorden?
 

Program:

  • Velkomest ved direktør for Tænketanken EUROPA, Lykke Friis
  • Ny muligheder i det transatlantiske forhold, udenrigsminister for Danmark, Jeppe Kofod
  • Hvordan ser europæerne på Bidens USA og det transatlantiske forhold, direktør European Council on Foreign Relations, Mark Leonard
  • Q&A

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.