Event

Skal EU have en digital euro?

Webinaret blev afholdt 23. april i samarbejde med Finans Danmark.

Hvilken betydning har digitale centralbankpenge for pengepolitikken? For bankerne? For den finansielle stabilitet? Hvad er de geopolitiske implikationer? Og hvad betyder det, hvis private aktører som Facebook udsteder digitale valuta? 

Det er bare nogen af de utroligt mange spørgsmål, der rejser sig, når man taler om digitale penge. Kinas centralbank har allerede udstedt digitale yuan på forsøgsbasis. I USA har Federal Reserve med universitetet MIT igangsat et fælles projekt om digitale dollars. Og i Europa vil den Europæiske Centralbank træffe beslutning om at se nærmere på at udstede digitale euro til sommer. Samtidig er FaceBook gået sammen med en række andre virksomheder om at introducere et digitalt betalingssystem, Diem, der er baseret på block-chain teknologi.

Vi satte det hele til debat fredag den 23. april kl. 13.00, hvor Nationalbankdirektør Per Callesen, adm. direktør Ulrik Nødgaard i Finans Danmark, kommende TV2-korrespondent i Asien, Christina Boutrup og Edward Bowles,  Global Director of Public Policy for F2 hos Facebook debatterede de mange spørgsmål med moderator Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA.

Program

  • Introduktion ved Lykke Friis, moderator og direktør i Tænketanken EUROPA
  • Ulrik Nødgaard, adm. direktør i FinansDanmark om hvordan danske banker ser på den digitale euro. Muligheder og udfordringer?
  • Per Callesen, nationalbankdirektør om nationalbankens syn på en digital euro.
  • Christina Boutrup, kommende TV2-korrespondent i Asien om Kinas digitale yuan.
  • Edward Bowles, Global Director of Public Policy for F2 (Facebook Financial) on the work with the digital payment system, Diem - IN ENGLISH
  •  Q&A

Grundet tekniske problemer er kun sidste halvdel af webinaret tilgængeligt.
 

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.