Noter

Indre marked, handels- og industripolitik - research noter

Resume Coronakrisen har forstærket EU's globale udfordringer med udsigt til en langsommere økonomisk genopretning end i både USA og især i Kina. Samtidig har krisen vist Europas sårbarhed over for strategiske leverancer fra nogle få lande og leverandører, der kan svigte, når behovet er størst. Endelig er den teknologiske konkurrence mellem de tre store økonomier i verden blevet skærpet.
 

EU's foreløbige svar på de udfordringer, som coronakrisen har forstærket, er en samlet pakke, der sigter mod at skabe et mere velfungerende indre marked, en moderne industripolitik samt en åben, fair og bæredygtig handelspolitik.

Kommissionen har indtil videre bl.a. lavet en handlingsplan for et styrket indre marked efter coronakrisen, stillet forslag om en revideret industripolitik og præsenteret en ny handelspolitisk strategi. Alle gennemgås i research noter tv. 

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.