Tema

Genstart EU

Resume Covid-19 har skadet EU's indre marked og dansk eksport. Hvad er status og hvad bør vi gøre nu?

Coronakrisen har ramt fundamentet for dansk eksport: EU's indre marked. Hindringer som grænsekontrol og eksportrestriktioner har gjort det sværere for Danmark at handle med sine nabolande. I en række rapporter og analyser tager Tænketanken EUROPA pulsen på det indre marked. Hvilke barrierer er indført? Hvor omfattende er de? Hvordan har de ramt dansk erhvervsliv? Og hvad er mulighederne for at rulle dem tilbage?

Vi undersøger hvilke nye begrænsninger, der er indført på samhandlen i EU, danske virksomheders afsætningsmuligheder på det indre marked i en coronatid og hvordan det indre marked præges i fremtiden.

Projektet finansieres af Industriens Fond.

Notater og analyser om genstarten af EU:

EU-landene lukkede sig om sig selv og bankede det indre marked tilbage før startstregen i 1987 – Coronakrisen er den første krise, der direkte rammer kernen af EU-samarbejdet: det indre marked (analyse, 14. juli 2020).

EU skal på banen for at få os gennem krise – I en fælles kronik argumenterer Lars Sandahl (Dansk Industri), Claus Jensen (Co-industri) og Lykke Friis for, at EU skal samarbejde for at klare sig gennem krisen (kommentar, 25. april 2020).

Lykke i industrien:

Vi interviewet en række virksomheder og brancheorganisationer. Syv virksomhedsinterviews udgives løbende for at give et indblik i vores arbejde med Genstart EU-projektet. Korte versioner kan ses nedenfor, mens lange versioner kan ses på Fremstillingsindustriens hjemmeside.

Envotherm  – mød administrerende direktør Vibeke Svendsen (interview, 22. september 2020).

Hvordan har covid-19 skadet EU's indre marked - og dermed dansk eksport? Og hvad er udsigterne? Dét undersøger vi i...

Slået op af Tænketanken EuropaTirsdag den 22. september 2020

 

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.