Update

EU sørger for billigere telefonpriser på ferien

Vi kender alle frygten for en kæmpe telefonregning efter en ferie i udlandet. Men det kan være svært at holde telefonen i ro under ferien – særligt på en regnvejrsdag et sted i Europa.
 
Men faktisk behøver man ikke længere frygte, at telefonregningen løber løbsk, hvis ellers man holder sig inden for EU. EU har nemlig sikret et loft over, hvor dyr telefonregningen kan blive. Beregninger, som Tænketanken EUROPA har lavet, viser, at familier med et stort dataforbrug på ferien kan spare ca. 3.500 kroner i år i forhold til 2012.
 
”Endelig er der kommet bedre styr på de tårnhøje roamingpriser, som især i feriesæsonen skaber usikkerhed for mange danskere. EU har sat loft over priserne og fra første juli presses maksimalpriserne endnu længere ned,” siger Mikkel Høegh, der er cheføkonom i Tænketanken EUROPA.

De lavere priser er et kontant eksempel på fordelene ved fælles regler inden for EU's indre marked. I 2012 indledte EU en kamp med de store teleselskaber, som har tjent godt på de høje roamingpriser. Ikke mindst enorme priser på dataroaming har fået danskernes kulør til at blegne, så snart de var vendt hjem fra ferien og modtog telefonregningen. Nu har EU indgået en aftale med telefonudbyderne, og det vækker begejstring hos Mikkel Høegh:
 
”Sådan en aftale ville Danmark ikke kunne forhandle hjem på egen hånd. Det er et rigtigt fint ekempel på, at EU's indre marked er til gavn for forbrugerne.”

Se mere om priser og besparelser i skemaet herunder:

Mobilpriser i EU, dataroaming, Tænketanken EUROPA's beregninger
<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.