Ny rapport om landenes syn på EU's krisehåndtering

Ny rapport fra det europæiske tænketanksnetværk EPIN giver et indblik i, hvordan man fra medlemslandene ser på EU's krisehåndtering.

Resume

Ny rapport fra det europæiske tænketanksnetværk EPIN giver et indblik i, hvordan man fra medlemslandene ser på EU's krisehåndtering.

Udbrudet af corona har sat samarbejdet mellem EU's 27 medlemslande på en hård prøve. Det endda på et politikområde – sundhed og krisehåndtering – hvor EU ikke har selvstændig kompetence.

Denne nye rapport fra det europæiske tænketanksnetværk, EPIN, trækker på ekspertisen fra 19 tænketanke fra 15 lande og ser nærmere på, hvordan EU’s krisehåndtering opfattes rundt om i medlemslandene. Rapporten giver således et overblik over forskelle og ligheder i reaktionsmønstre på tværs af unionen.

Under den første del af coronakrisen har EU-samarbejdet været kritiseret for at være fraværende og medlemslandene for at handle hver for sig frem for at koordinere deres arbejde. Flere medlemslande har fokuseret udelukkende på nationale tiltag med f.eks. grænselukninger.

Fra det bredere perspektiv har alle medlemslandene dog haft krisen til fælles og i flere lande ses EU som en helt nødvendig støtte.

Tænketanken EUROPA er den danske partner i EPIN-netværket og har bidraget til rapporten med et kapitel af vicedirektør Catharina Sørensen.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.

Skrevet af

Dokumenter