I medierne

Tænketanken EUROPA
Nygade 4, 4. th.
1164 København K
+45 33 13 07 30
18. september - 2018

Fremgangsmåden til at vælge formand for Kommissionen er i dag meget omdiskuteret, men debatten lever ikke herhjemme. Et kandidatur fra Thorning eller Vestager kan muligvis øge interessen fra danskerne, skriver Hans Martens, seniorrådgiver ved Tænketanken Europa.

18. september - 2018

Det afgørende slag om Brexit skal ikke udkæmpes mellem EU og Storbritannien. Det er derimod fraktioner internt i det britiske politiske system og den splittede befolkning, der styrer slagets gang. Nu starter slutspillet.

12. september - 2018

EU-Kommissionen vil etablere en grænsepatrulje på 10.000 mand, som skal beskytte EU’s ydre og indre grænser. Forslaget kan styrke tilslutningen til EU, siger ekspert. Et skridt i den rigtige retning, lyder det fra regeringspartier, mens Dansk Folkeparti ønsker flere tiltag.

12. september - 2018

Retsforbeholdet giver nye udfordringer for Danmark. Det går særlig stærkt på sikkerhedsområdet. Det har utilsigtede og uhensigtsmæssige konsekvenser i en tid, hvor kriminalitet og terror ofte går på tværs af grænser og foregår online.

06. september - 2018

Britiske udmeldinger viser vigtigheden af den udvikling, som foregår i EU på sikkerhedsområdet. Det er tankevækkende i forhold til retsforbeholdet, som gradvist bringer Danmark længere og længere væk fra EU’s sikkerheds- og forsvarssamarbejde, skriver Catharina Sørensen fra Tænketanken Europa.

05. september - 2018

Mens vi i de seneste 25 år er blevet mere aktivistiske i udenrigspolitikken, og via Nato, har vi lagt os selv i lænker med forsvarsforbeholdet i EU.

29. august - 2018

Da briterne stemte om Brexit, var det med vidt forskellige forventninger. Derfor bør de nu få en ny afstemning, så der kommer et reelt valg om en hård Brexit, fortsat medlemskab eller en norsk model, skriver Bjarke Møller, direktør i Tænketanken Europa.

26. august - 2018

Forsker her hos tænketank Europa Maja Kluger Dionigi, er i DR P1's Orientering Europa for at fortælle om Brexit-forhandlingerne. 

24. august - 2018

Uanset hvor skrappe love, Danmark vedtager på miljø- og klimaområdet, er vi afhængige af, at andre lande engagerer sig i kampen for bæredygtig og grønnere fremtid.

23. august - 2018

Det gavner ikke Danmark at støtte briterne i brexitforhandlingerne, som Kristian Thulesen Dahl (DF) påstår. Briterne må ikke få lov at plukke de gode EU-kirsebær uden at tage deres del af slæbet, skriver Bjarke Møller, direktør i Tænketanken Europa.

23. august - 2018

Danskerne bakker stærkt op om EU, men vil beholde de danske forbehold og er bekymrede for suveræniteten. Men hvor ens er vi danskere egentlig, når det kommer til holdninger til EU?

16. august - 2018

Trods debat om social dumping, SU og sociale ydelser kan danskerne tilsyneladende godt få øje på fordelene ved EU's indre marked 

16. august - 2018

Hvis Danmark stod uden for EU og bare vedtog vores egne klima- og miljøregler, ville vi – på grund af udfordringernes grænseoverskridende karakter – have mindre indflydelse på fremtiden, end vi får gennem EU

08. august - 2018

Et ”betydeligt intellektuelt tab for de danske forskningsmiljøer” og ”lavere mobilitet fra Danmark til UK”. Det kan blive konsekvenserne af Brexit, fastlår ny rapport fra Tænketanken Europa og Tænketanken DEA.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.