I medierne

Tænketanken EUROPA
Amagertorv 29A 4. sal
1160 København K

Indgang fra Klostergaarden
+45 33 13 07 30
26. oktober - 2017

Danmarks grænsekontrol kan formentlig fortsætte efter november med godkendelse fra EU-Kommissionen, hvis kontrollen kan begrundes i risikoen for terrorisme.

17. oktober - 2017

EU-Domstolens betydning for dansk suverænitet er blandt det, der bekymrer mest. Det viser Tænketanken EUROPAs nye forskningsrapport "Suveræne Danmark". 

15. oktober - 2017

Danskerne er overvejende EU-positive, men så snart spørgsmålet om suverænitetsafgivelse rejser sig, blegner den danske tillid til EU-samarbejdet. Det viser en ny rapport fra Tænketanken EUROPA. 

02. oktober - 2017

Det er til dato kun lykkedes at fordele cirka 29.000 flygtninge i alt. Det viser en ny analyse fra Tænketanken EUROPA her to år efter vedtagelsen af den kontroversielle migrationspakke.

28. september - 2017

Der findes i international folkeret ingen hjemmel til, at Catalonien kan løsrive sig imod forfatningen, endsige gøre det med et simpelt flertal ved en illegal folkeafstemning.

27. september - 2017

Kommissionen har lyttet til medlemslandene og er kommet med et udspil, som giver landene mulighed for opretholde grænsekontrol i længere tid, vurderer Tænketanken EUROPA.

27. september - 2017

Merkel har behov for solide medspillere i kredsen af medlemslande, herunder Danmark, skriver bestyrelsesformand i Tænketanken EUROPA, Poul Skytte Christoffersen.

26. september - 2017

Macron rakte ifølge Poul Skytte Christoffersen, der er tidligere dansk EU-ambassadør og formand for Tænketanken EUROPA, en hånd til den tyske kansler Angela Merkel.

26. september - 2017

EU barsler med nye regler, der kan forlænge grænsekontrollen i op til tre år.

26. september - 2017

EU-medlemslande har svigtet i omfordeling af flygtninge fra Grækenland og Italien, vurderer EU-analytiker Sarah Vormsby fra Tænketanken EUROPA.

26. september - 2017

Mangel på ressourcer, langsom sagsbehandling og uvilje fra modtagerlandene ligger til grund for det fejlslagne resultat, vurderer Sarah Vormsby, analytiker ved Tænketanken EUROPA.

25. september - 2017

Hvis forslaget kommer til at se ud, som det forventes, vil det være "en væsentligt udvidelse" til fordel for Danmark, vurderer Nadja Schou Lauridsen, jurist hos Tænketanken EUROPA.

24. september - 2017

Hvis Merkel som forventet sætter fut i eurosamarbejdet med Frankrigs præsident Emmanuel Macron, kan det skabe problemer for Danmark. Det vurderer Bjarke Møller, direktør i Tænketanken EUROPA.

19. september - 2017

Et er at sige suverænitet, noget andet er at forstå omfanget. Tænketanken Europa har undersøgt danskernes holdning til suverænitet. Billedet er broget.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.