Briefing: Danmark i EU efter valget og topmøde

  • <  
  •   >
m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Tænketanken EUROPA
Nygade 4, 4. th.
1164 København K
+45 33 13 07 30

BRIEFING – 24. juni
Tænketanken EUROPA, Amagertorv 29A 4. sal, 1160 København K
(Indgang fra Strøget via Klostergaarden)
08:30 – 10:00

OBS: Der er ikke flere ledige pladser til dette arrangement. Du kan tilmelde dig ventelisten her.

Danmark skal have en ny regering, og det bliver med et stærkt Dansk Folkeparti – enten i regeringen eller som støtteparti. Meget tyder på, at Danmark nu får en anden og mere kritisk linje over for EU. I valgkampen meldte en samlet blå blok ud, at den støtter Storbritannien og David Camerons genforhandlinger, og Dansk Folkeparti har flere gange talt for at genindføre grænsebomme.

Direktør for Tænketanken EUROPA, Bjarke Møller, analyserer Danmarks rolle i EU efter valget og offentliggør en række opsigtsvækkende tal fra en spritny meningsmåling om danskernes holdning til EU. Hvad bliver de største udfordringer for regeringen i europapolitikken – og hvad kommer valget til at betyde for Danmark i et europæisk perspektiv?

Allerede en uge efter valget til Folketinget er der topmøde i EU, hvor flere sprængfyldte emner vil være på dagsordenen. Det gælder flygtningekrisen i Middelhavet, de britiske genforhandlingskrav til EU, krisen i Grækenland, euro-gruppens nye integrationsforslag, det digitale marked og sikkerhedssituationen i Ukraine.

Direktør i Udenrigsministeriet, Kim Jørgensen, der snart træder til som Danmarks faste repræsentant i Bruxelles, giver en aktuel briefing om EU-topmødet, og hvordan Danmark kan placere sig i forhandlingerne.

Der serveres kaffe, te og morgenbrød fra kl. 8.00 til 8.30.

Program:

  • EU efter det danske valg: Bjarke Møller analyserer Danmarks rolle i EU efter valget og præsenterer helt friske resultater fra en ny meningsmåling om danskernes holdning til EU.
  • EU-topmødet og Danmark: Kim Jørgensen, der snart træder til som Danmarks faste repræsentant i Bruxelles, briefer om det kommende EU-topmøde og giver sit bud på, hvordan en ny dansk regering kan gribe forhandlingerne an.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.