EUROPA Akademiet

Tænketanken EUROPA
Amagertorv 29A 4. sal
1160 København K

Indgang fra Klostergaarden
+45 33 13 07 30

OBS! DER ER NU ÅBENT FOR ANSØGNINGER TIL EFTERÅRETS EUROPA AKADEMI

OM EUROPA AKADMIET
Tænketanken EUROPA giver studerende på videregående uddannelser en unik mulighed for at blive en del af tænketankens professionelle netværk, blive klogere på EU og Europa, få gennemslagskraft i medierne – og for at møde andre dygtige studerende, der brænder for det europæiske projekt.

Vil du også med på Europa Akademiet? Vi tilbyder en række seminarer om EU og Danmarks rolle i det europæiske fællesskab, hvor du som akademist får indsigt i aktuelle EU-dagsordener, begivenheder og politik. I forløbet får du også vejledning i at skrive debatindlæg m.m.

Næste årgang af Europa Akademiet strækker sig fra september til december 2017 og omfatter otte undervisningssessioner. Som akademist kommer du tæt på tænketankens arbejde og medarbejdere. Undervisningen varetages af tænketankens analytikere og eksperter med inddragelse af eksterne ressourcer undervejs.

Hvem kan du møde? 
Fra Tænketanken EUROPA vil du bl.a. møde:

På Europa Akademiet har vi bl.a. haft besøg af MF Jakob Ellemann (V), MF Christina Egelund (LA), EU-chef i Dansk Erhverv, Kasper Ernest, europaredaktør på Mandag Morgen, Claus Kragh, professor Marlene Wind, underdirektør i DA, Erik Simonsen, politisk konsulent i 3F, Lars Lyngse, direktør i lobbyvirksomheden Konsentio, Sinne Backs Conan og kontorchef i Kommissionens Generaldirektorat for konkurrence, Henrik Mørch.

Vi ønsker at sammensætte en stærk årgang af studerende med forskellige baggrunde og ser gerne ansøgninger fra humanistiske, samfunds- og naturvidenskabelige studerende. Tænketanken EUROPA dækker rejseomkostninger for studerende på Fyn og i Jylland i et omfang, der svarer til billigste rejsemulighed med tog eller bus.

For at gennemføre Europa Akademiet skal du:

  • Deltage i 80 pct. af sessionerne
  • Deltage i gruppearbejdet mellem sessionerne (omfanget er begrænset)
  • Udarbejde og indsende et indlæg til en avis eller et medie

Vi kan desuden bede dig om at hjælpe med at arrangere debatter eller lignende på din uddannelsesinstitution.

Alle, der gennemfører Europa Akademiet, modtager et bevis på deres indsats og bliver en del af Europa Akademiets alumni-netværk.

SÅDAN SØGER DU IND PÅ EUROPA AKADEMIET
Send en mail til akademi@thinkeuropa.dk med et CV, karakterudskrift, motiveret ansøgning (max. 1 side), samt andre relevante bilag.

Husk i selve mailen at oplyse følgende:

  • Navn
  • Adresse og by (efteråret 2017) 
  • Telefonnummer
  • Studiested
  • Studieretning
  • Semester (efterår 2017) 

Der er ansøgningsfrist mandag d. 19. juni. 

Det er et adgangskrav, at du er studerende på en videregående uddannselse. 

SPØRGESMÅL & SVAR

Hvordan bliver jeg en af de udvalgte studerende?
Send en motiveret ansøgning (max én side). Fortæl hvorfor du ønsker at blive optaget og vedlæg cv, karakterer og anbefalinger.

Hvornår er der ansøgningsfrist?
Ansøgningsfristen er mandag d. 19. juni. (Vi giver besked om optagelse senest 1. juli.) Ansøgning samt relevante bilag sendes til Tænketanken EUROPA på akademi@thinkeuropa.dk.

Hvad koster det at deltage?
Europa Akademiet er gratis. Men vi forventer et højt engagement fra dig, herunder ved seminarer og udarbejdelse af oplæg, debatindlæg m.m.

Kan jeg få ECTS-point for min deltagelse?
Nej, Europa Akademiet vil sandsynligvis ikke kunne godskrives på din uddannelse, men det er op til din uddannelse – ikke os. Til gengæld får du et bevis på, at du har gennemført Europa Akademiet, som du kan bruge ved jobansøgninger og lignende.
 
Hvor stor er arbejdsbyrden?
Forløbet omfatter seks sessioner på hverdage fra kl. 16.15-20.00 samt to lørdage fra kl. 12.00-17.00. Der vil være læsestof til de enkelte seminarer, og der vil ind imellem være gruppearbejde mellem sessionerne. F.eks. kan du blive bedt om forberede et oplæg eller udarbejde et debatindlæg – enten på egen hånd eller i en gruppe.
 
Hvor foregår det?
Hos Tænketanken EUROPA, Amagertorv 29A 4. sal, 1160 København K.
 
Hvor kan jeg finde datoerne for næste semesters sessioner? 
Vi fastlægger først programmet med de specifikke datoer i august.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har flere spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte os på akademi@thinkeuropa.dk eller telefon 33 13 07 30. Du kan også finde os på Facebook, Twitter eller modtage vores nyhedsbrev for at blive klogere på, hvem vi er og hvad vi arbejder med.
 
Vi glæder os til at høre fra dig.

Skriv dig op til vores MAIL-ALERThvis du vil have direkte besked, når vi åbner for ansøgninger til næste semester.

 

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.